Rakyat Simply Syeeda

En. Hubby & Pn. Syeeda

Daisypath Anniversary tickers

Cik Piya Kesayangan Mummy & Papa

Lilypie First Birthday tickers

Berape orang mengintai di sini?

Saturday, November 2, 2013

Bila "Cat" mati

Cikpiya aka my princess sgt sukakan kucing. melihatkan perangai dia ni, boleh dikatakan she's just like me! cat's lover. walau bagaimanapun, my encik hubby pulak xsama sifatnya macam we ols. pantang nampak kucing menghampiri rumah, pasti tanpa melengahkan masa, dia usir kucing tu. but, anyhow, semalam, kitorang singgah satu karnival kat area sungai limau. cikpiya telah berkenankan seekor kucing mainan berwarna oren. encik hubby pun belilah kucing tu mengenangkan si anak yg sukakan kucing. lagipun, kucing ni senang bela, xpayah bagi makan pun. plus, tak  membuang merata-rata. ehehhhe. cikpiya punyala suka berganda2. maka, bergembiralah si putri dgn kucing beliau sepanjang malam. pagi tadi pun masih bergembira lagi dengan cat dia. tiba2 malam ni, kucing xnak berjalan2 lagi. kaku. cikpiya sampai jerit2 "hatttt". oh, anak i mmg kalau sebut cat jadiknye "hattt". bila encik hubby check, ada air dalam tempat bateri. hmm, ni mesti cikpiya dah tuang air masak dia kt "hattt" beliau. konon2 research ler tu. natijahnya sekarang, cat dah "mati". takpe syg, esok mummy jemur cat tu bg air kering. kalau rosak lg, kite beli cat lain la ehh. okeh, sekian ;)

Published with Blogger-droid v2.0.10

2 comments:

Maria Firdz said...

mesti dia nk jaga mcm cat betul... :)

Puan Simply Syeeda said...

dia syg sgt cat dia ni. tp lawak pun ade tgk perangai dia.

Tabung Baby. Please Click :)