Rakyat Simply Syeeda

En. Hubby & Pn. Syeeda

Daisypath Anniversary tickers

Cik Piya Kesayangan Mummy & Papa

Lilypie First Birthday tickers

Berape orang mengintai di sini?

Saturday, April 3, 2010

Saya Nak Maxi Dress Macam Na O Mei!

Salam semua..dah dekat sebulan rasanya blog nih bersawang! tak diupdate akibat kesibukan tuannya..hehe sibuk ke?? BBS? (buat-buat sibuk)..memang sibuk skit akhir-akhir nih kawan-kawan. byk outstation kot. Tapi apa yg best, dalam masa sebulan nih saya dapat ke Kuching dan jugak Singapore! Tengkiu Boss sebab bagi peluang tuh, I really appreciate it! Haaa..nanti saya update yer catatan perjalanan saya..Just tunggu tau!

Habis tu hari ni nak citer ape nih?? Hari nih kite citer pasal fesyen nak?? Just nak tanya kawan-kawan kat luar sana, korang tengok tak drama TV3 petang2 tuh, tajuk Na O Mei?? Hurmm..saya dah jatuh cinta laaa..bukan dengan heroin crita tu Elly Mazlein ataupun heronya, Si Adi Putra tuh..tapi dengan Maxi Dress yang Na O Mei selalu pakai tu..Sweet sangat rasanya..Bila dapat pakai ye?? Baru-baru nih masa pi MOA, ada gerai-gerai jualan kat bawah, sempat jugak saya belek2 maxi Na O Mei tu. Tapi sayangnya, tak padan. Nampaknya, saya kena upah tailor laa camni..haisyhhh..

Jadi hari-hari cuti yang menggembirakan nih, saya hanya lepak depan lappy jer sambil menggoogle fesyen-fesyen maxi dress tu. Dengan bantuan encik Google yang mantap, dapat la beberapa maxi dress yang berkenan di hati saya.

 Design 1

Design 2

Design 3

Jadi, misi minggu nih : 
1. Buat pilihan design mana yang sesuai..
2. Pi kedai Mee Ca Mee, Bee Hwa , Jakel atau EuroModa, cari english cotton silk!
3. Bwk keta pi umah Cik Nab (My Superb Tailor), suruh dia buat maxi dress for me! 
4. Done!!

p/s : Kawan-kawan, antara tiga-tiga design nih mana yang cantik ye?? Kalau ada design yg lagi cantik, inform tau!! TQ!

9 comments:

hans said...

semua cantik
beli semua lah
hahaha

Syeeda Sobbihi said...

hahaha..kopak la duit lau bli smua..hehe thanks for comment! :)

aneszailani said...

betol betol betol..
semua cantek..
teringin jugak nak pakai dress2 gini..
tapi takot tak padan..
kang huduh lak jadinye.. =(

Syeeda Sobbihi said...

aneszailani: takpe, awak beli english cotton silk, then upah jer kat tailor! design pun leh buat sendiri. untung kan?? :)

aneszailani said...

erk..tapi kalo buat gitu tak mahal ke??

Syeeda Sobbihi said...

erm..mahal ckit, tapi puas hati!! sbab rasa selesa..btul tak?

aneszailani said...

betul!!
huhu..ok boleh aplikasi..
tapi kena tunggu dah keje..
skang mana ada duet..T_T

nuRuLain_zAiNi said...

haha..bile lah aku nk d keinginan nk pakai baju2 mcm ni.. =P

Syeeda Sobbihi said...

aneszailani : =)
nurulain : jgn isau..satu hari nnt mesti ada keinginan jugak...he

Tabung Baby. Please Click :)