Rakyat Simply Syeeda

En. Hubby & Pn. Syeeda

Daisypath Anniversary tickers

Cik Piya Kesayangan Mummy & Papa

Lilypie First Birthday tickers

Berape orang mengintai di sini?

Saturday, August 21, 2010

Ceritera Gambar Masa Muda Belia.

Salam.

Ouhh..saya sangat kekurangan vitamin C malam ini. Tak dapat berbuat apa melainkan bersin berkali-kali dan tisu-tisu menjadi peneman yang sangat setia. Tau kah kalian, bersin dan selsema itu memenatkan? urghh. 

Ok..aktiviti malam ini ialah cuma blogwalking dan juga bermuka buku. Tapi takde ape-ape post pun yang saya shoutkan di mukabuku saya. Cuma menggodek-godek mukabuku sendiri dan kawan-kawan sambil melihat gambar-gambar ketika masih muda belia. Lagaknya macam mengingati nostalgia lama di bulan ramadhan yang mulia ini. Seronok juga bila fikiran menerawang dan menerobos ke masa zaman dulu kala. Ada juga benda yang menggeletek hati di malam hari. 


Ahh..ini benar-benar menggeletek hati. guling-guling saya lihat pic ini.
Saya- empat dari kiri.  
kalau tak salah gambar ini diambil masa dinner Kesatria. Saya Part 1 Semester 1 masa ni. Baru memasuki Uni, masih taktau berfesyen. Hehe. Macam makcik pun ado. ehehe. 

Gambar masa di UiTM.
Masa ni Part 4, Semester 4.
Berdiri dua dari kanan. Ahh masa nih sangat hitam. Malu.(Tutup Muka..He)
Fesyen masa zaman itu, skirt jeans, blous hitam & tudung turkey belang2 biru hitam. 
Dulu saya memang suka pakai skirt labuh, sekarang dah malas. Hehe. 

Outing di Tasik SUK Shah Alam. 
Saya- tiga dari kiri. 
Dah agak pandai berfesyen skit. Mula pakai shawl. Ahaha. 
Ohh ok..mereka ini teman-teman rapat saya masa di kampus. 
Kami adalah rakan-rakan seperjuangan yang suka sangat naik turun Pejabat HEP pada awal semester di buka, untuk merayu-rayu dengan Pakcik HEP bagi dapatkan hostel. Hehe. Macam-macam alasan tercipta. 
Masa nih kami stay Kolej Kenanga, UiTM Shah Alam.
Keluar Outing masa weekend, lepak-lepak kat Tasik sambil makan KFC yang ditapau dari PKNS.
Masa kejadian nih semua orang Single and Available. 
Ohh Kecuali Fida (Baju Merah). Dia gadis pujaan Faiq. Heheh. Dah kawin pun diorang sekarang. 

Masa ni tahun 2005 kot. Maaf terlupa. Maklumlah dah tua. Hehe
On the way ke Balok, Kuantan. 
Rombongan Geng BSAC- BSc. Applied Chemistry. 
Saya yang mana? Si tudung pink. 
Bajet lawa arr tu amik gambaq tengok tempat lain. Hampeh toi ang syeeda. haha. 


Ini lah gambar yang paling saya suka. 
Gambar masa Part 6, Semester 6. 
Dinner celebrate budak-budak BSAC dah abis study. 
Saya- Yang tengah. Pakai Skirt apple green, blouse putih & tudung turkey apple green dibelit2.
Nih dah last part, semua orang dah balik dah. Tinggal senior2 poyo cam kami jer dok karaoke lagi.
Of course la senior2 je bleh enjoy malam ni. Adik-adik junior, sila sambung pembelajaran. 
Dengar cakap kakak senior ni, Kimia itu tak sesusah mana. Ok Tipu. 

Ok, malam dinner barbeque ni, ada sesi pertandingan karaoke. 
Atas cabaran kawan2, saya pun join nyanyi. Lagu Bunga-bunga Cinta & Menghitung Hari. 
Yang best, Menghitung hari tu dinyanyi dengan diiringi petikan gitar oleh sorang junior (tak hengat nama dia..ahaks).  
Dapatla nombor 3 walaupun picing ke laut, vocal hampeh. hahaha. 
Sumpah, takmo dah nyanyi. Bila dipikir2 balik, malu NYAAAA. 
Saya pun nak jadi macam Dato' Ct, nak tarik diri dari mana-mana pertandingan. 
(Ang bajet ang artis kaa syeedaa weii..haha)


Ini gambar kami berjumpa kembali tahun 2007. Setelah setahun meninggalkan Uni. 
Semua baru melangkah ke alam pekerjaan. 
Macam biasa, kami kecoh bercerita tentang kehidupan masing-masing. 
Masa kejadian nih, wedding sorang coursemate, Lya.  
Tak sangka, antara kami semua, Lya yang kawen awal sekali.
By the way, Lya join Palapes. Sebab tu kami tak sangka dia yang akan mendahului kami. 
Itulah, dah sampai seru jodoh dia. 
Ohh masa nih muka saya masih tirus, dan kurus.
Kalau dibandingkan dengan wajah sekarang, laksana seperti apom yang berkembang mekar setelah dicampurkan tepung naik sendiri dan soda bikarbonate. Uhuh..Redha. 

Sudah empat tahun saya tinggalkan alam pengajian. Rindu pada kawan-kawan tetap ada biarpun sibuk dengan kehidupan sekarang, Entahlah, agaknya kawan-kawan rindukan saya tak? atau mungkin diorang langsung tak ingat lagi dengan saya? Heehee. Emosi seketika. 

p/s : Gambar-gambar semua diambil daripada MukaBuku Kawan-kawanku. Gambar-gambar lama saya dah hilang bersama Laptop ku dulu. Sadis. 

6 comments:

mifh @ Hadi said...

oh,ex student uitm rupanya:) uitm mana tu?

Syeeda Sobbihi said...

mifg@Hadi:
hai. saya ex-uitm shah alam. tahun 2003 - 2006.

@xiM said...

suka this entry..
aku pun ada dalam beberapa gambar itu..:)

Syeeda Sobbihi said...

@xim:
yer. ang pun ada. waktu tu kite masih muda belia kan. skrg masing2 ada kehidupan sendiri dah. :)

Linglung said...

tengok balik gambar2 lama mmg boleh buat senyum..kan??

Syeeda Sobbihi said...

linglung:
yer..tingat kisah2 lama. hehe

Tabung Baby. Please Click :)