Rakyat Simply Syeeda

En. Hubby & Pn. Syeeda

Daisypath Anniversary tickers

Cik Piya Kesayangan Mummy & Papa

Lilypie First Birthday tickers

Berape orang mengintai di sini?

Sunday, December 19, 2010

Pertunangan BFF saya

Ini cerita gembira ye. Sila baca tajuk dengan sebaik mungkin. Pertunangan BFF = Best Friend Forever dan bukannya Pertunangan BF = Boyfriend saya. Ngehee Hari ni merupakan hari yang boleh dikategorikan sebagai hari sibuk membantu BFF iaitu Miss Jaylie menguruskan pertunangan beliau di samping menjadi PA dan Encik Supir beliau. Sengaja ambil cuti rehat sebab KAWAN BAIK saya nak BERTUNANG kan ! Perasaan?? Of course la super duper gembira! 

Bersama Cik Maryam - The Photographer 

Pukul 11.00 pagi lagi saya dan Cik Maryam (juga BFF) telah menerobos Butik Yana untuk menemani Ms. Jaylie bermekap-mekapan. Terdahulu, Encik Kekasih ada menelefon saya sambil memesan , " Awak tak payahla menyibuk nak mekap jugak na. Jangan nak over dari orang yang nak bertunang." Baiklah encik kekasih, pesananmu akan kukenang. Sempat juga saya survey2 baju-baju pengantin dan pakej-pakej yang ditawarkan di butik ni. Persiapan la katakan. Ngehee malu! 


Ms. Jaylie - Orang Yang Bertunang 

Itu dia orang yang bertunang. Senyum sampai ke telinga aihh. Apa-apapun, kamu kelihatan sangat cantik sekali hari ni, Jaylie. Tema majlis ini ialah pink + putih. Tapi cik Yam The Photographer je, tiba-tiba terwarna biru. Alasan beliau," Takpalah, aku amik gambaq, bukannya ada dalam gambaq pun!" Sambil buat muka serius dan "cenge" (garang).


Kerja-kerja penggambaran dijalankan 

Cik Yam mula menjalankan kerja-kerja fotografi beliau sementara menunggu rombongan meminang datang. Oh ya, dikhabarkan rombongan meminang nak datang selepas zohor. Tapi atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan, rombongan meminang tiba dekat-dekat pukul 4 petang. Boleh dimaafkan, sebab orang jauh. Ngehee 


Jaylie dan Hantaran Kepada Pihak Lelaki

Okeh, hantaran tunangan ini ialah lima berbalas tujuh. Tujuh tu ialah daripada pihak perempuan (Jaylie) kepada lelaki la kan. Hantaran daripada pihak perempuan ialah berupa buku Hikmah Hidup Bersyariat, Sejadah, Set Penjagaan Diri Lelaki, Cheesecake, Buah-buahan, Potpourie dan Gula-gula. 


Menemani Jaylie Di Hujung Kamar
Nervous rupanya rasa nak bertunang ni ehh.. Ecewahhh macam I pulak yang bertunang kan. Alhamdulilah, semuanya berakhir dengan selamat. Selepas nih, mungkin akan bertindak sebagai PA Miss Jaylie lagi untuk Majlis Akad Nikah & Resepsi beliau. Doakan semua berjalan lancar, ye! 


Pose Lega daripada saya! 

No comments:

Tabung Baby. Please Click :)