Rakyat Simply Syeeda

En. Hubby & Pn. Syeeda

Daisypath Anniversary tickers

Cik Piya Kesayangan Mummy & Papa

Lilypie First Birthday tickers

Berape orang mengintai di sini?

Friday, March 25, 2011

My E-Day Ep. 3

Ini lagi cerita majlis pertunangan. Kali ni cerita tentang hantaran je. Mana la tau, nanti boleh jadi panduan kat adik-adik yang nak bertunang nanti. Hehe. Mari mulakan.  (Hope you all tak boring!)


hantaran daripada saya kepada encik tunang 

pada mulanya, kitorang punya bekas hantaran ialah 5 (daripada encik tunang) berbalas 7 (pihak saya). tapi last-last minit jadi 7 berbalas 9 pulak. 

Encik tunang bagi sepersalinan baju nikah, sirih junjung, 2 bentuk cincin (merisik + bertunang), duit tanda, kek, gula dan buah-buahan. 

Daripada pihak saya pulak ialah : (sila klik gambar untuk tumbesaran)
1. baju persalinan nikah dan sampen
2. strawberry coklat - sponsor by adik nini 
3. kek selamat bertunang - sponsor by kak izan 
4. halwa kundur - sponsor by Liza
5. cupcakes comel - sponsor by encik bos kesayangan
6. halwa kundur + kiwi - sponsor by Mak Teh Miah
7. kuih karas comel
8. buah-buahan
9. cadbury coklat , daim dan sumi - sponsor by En. Zan 

Ceaaa..entry nih sebagai tanda penghargaan kepada semua sponsors! terima kasih banyak-banyak. Hiasan-hiasan bekas hantaran tu saya buat sendiri je. Buat sangat simpel. Semua barang beli kat Rainbow Alor Setar.

Sayang sekali tak semua gambar hantaran diambil satu persatu. Sedikit terkilan di situ. Tapi takpa, meh nak tunjuk beberapa hantaran. 

kuih karas

Kuih karas ni boleh dikategorikan unik gak la. sebab nya dia dah gulung jadi macam bunga ros. So, sapa yang nak nanti, leh order kat i ok. I boleh carikan! :) 
halwa kundur + kiwi

Halwa nih pun unik gak la. tak pernah rasa pun. tapi encik tunang kata, sedap je. hee 

persalinan nikah untuk encik tunang

yang ni hantaran paling saya suka. hee sebab sampen tu saya yg lipat-lipat jadi cam kipas. heee lain tau rasanya kalau kita mintak orang lain yang buatkan bekas hantaran kita berbanding kita buat sendiri. rasa puas! tambahan pulak kan nak bagi kat orang tersayang. DIY ni lebih best la.. Ceaa 

Ok, tu je la gambar-gambar yang ditangkap pun. Last but not least.. 

tersenyum riang bersama hantaran. hehe 

p/s: sekarang ada kat kl. nak move balik alor setar dah. hope will have safe journey! 

2 comments:

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

kakD sukanya tngk halwa kundur tu....

Syeeda Sobbihi said...

Ladyzul:
Taktau la rasa dia cmna kak D.. tp encik tunang kata sedap..

Tabung Baby. Please Click :)