Rakyat Simply Syeeda

En. Hubby & Pn. Syeeda

Daisypath Anniversary tickers

Cik Piya Kesayangan Mummy & Papa

Lilypie First Birthday tickers

Berape orang mengintai di sini?

Monday, August 1, 2011

Penayangan Baju Raya

Guess what? Baju raya saya dah siap!! Yahoo!!  cepat kan? rasa macam baru je pi hantar kat tailor. but anyway.. hemm..suka tu suka jugak. Risau pun ada. Takut "terpakai" sebelom raya. haha. dah tak pasal-pasal nak kena cari baju raya baru pulak. So, bagi menyerikan lagi baju raya saya, saya begging2 kat Mama Gee kesayangan untuk dia jahitkan manik di tangan baju raya itu. Baru lah rasa feeling-feeling nak raya kan. 

~ Inilah hasilnya ~

Manik bunga lily. Cantik tak? Baru siap sebelah tangan. Mama Gee memang buat part time pun jahitan manik nih. Kalau korang berminat nak tempah (especially orang sekitar Alor Setar, Kedah) , boleh contact saya through email k : sitisyaheeda@yahoo.com.my. 

*** Baru mesej Encik Tunang untuk men"ciwi"kan baju raya. 

En. Tunang : Kenapa awak tak jahit sendiri je manik tu? Susahkan mama je. 

Cik Syeeda: Saya tak tau camne nak buat bunga2 manik tu. Kalau yang simpel2, reti la nak buat.

En. Tunang : Hmm, belajar la jahit manik dengan mama. Nanti boleh jahit kat baju anak kita. 

Cik Syeeda : *macam nak pitam jap* 

8 comments:

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

rajin nya cik kak ni tempah bj jahit manik...bopa hengget tu?

Cik Syeeda Sobbihi said...

Kak D:
Mama saya yang buat.. kalau sebelah tangan harga RM 30 je.. dijamin cantik. hee

ayanuts said...

he..he..cantik snagt baju kosg tapi ada manik2..nmpk menyerlah

Cik Syeeda Sobbihi said...

ayanuts:
ha ah.. bile meriah barulah feeling nak nyanyi selamat hari raya.. hee

anisalya said...

hahaha...
canti mama gee tu jahit manik la.
err...susah tak belajar jahit manik?

Cik Syeeda Sobbihi said...

anisalya:
kembangla mama ai klu dia dgr pujian nih.. hehe.. tk susah mna pun. tapi needs commitment dri segi masa. sbb takes time!

Mardhihah Mat Ishak said...

eh, awak ddk alor setar kat mana? alah, saya nak mntak tlg jahit buat bunga besar dekat dpn baju bole? sy try sendiri jahit kat bahagian lengan tapi mcm tak cntik..haha

Cik Syeeda Sobbihi said...

mardhihah mat ishak:
dekat area jalan sultanah. boleh je. bsaq sgt ka? mama sy biasa wat bunga lily cam kat atas tu je.

Tabung Baby. Please Click :)