Rakyat Simply Syeeda

En. Hubby & Pn. Syeeda

Daisypath Anniversary tickers

Cik Piya Kesayangan Mummy & Papa

Lilypie First Birthday tickers

Berape orang mengintai di sini?

Friday, September 3, 2010

Aku, Dia, Baju Raya dan Kasut Raya.

Hai semua. Eh, Assalamualaikum. Tak Jawab Dose. Jawab, Suka Saya. Haha. Annoying kan? Dulu-dulu masa sekolah, kawan-kawan lelaki suka buat lawak annoying cam tu. Bajet cute la tu. Haha. :D

Dan tak lupa, Salam Kemerdekaan diucapkan buat semua. Dah 2 September baru nak ucap Salam Kemerdekaan. Maaf dipinta, tak sempat nak update belog ini disebabkan kesibukan yang melanda. Tapi untuk pengetahuan semua, semangat 1 Malaysia Menjana Transformasi tu tetap ada di hati saya walaupun sibuk macam mana sekalipun.
 
Hari 31 Ogos tu kan cuti umum. Jadi masa ni la saya ambik peluang nak shopping-shopping. Nak buat persiapan hari raya. Saya dah sepakat membawa berkat dengan adik saya, Nini nak shopping kat Penang. Konon-konon nak cari baju raya, kasut raya terhebat la kan. Macam la kat aloq staq tadak. Punya la pulun cari sampai ke Penang. Tapi motif utama nak shopping raya bersama encik kekasih masing-masing.         (Ok, walaupun busy, percintaan kena la terjaga rapi.) Mampuih la kalau Pak Bihi dan Mama Gee baca ni. Bocoq abeh rahsia kami. Hehe. Kalau Pak Bihi tau, mesti dia kata "Hampa dua gatai noo. Malam ni hampa tidoq kat luaq dengan kucing-kucing hampa!" Huhu takmo-takmo. Ngeri. Ngeheee. 

Baru sampai Queensbay Mall. Dan lagi berposing.
Met & Nini. 
 Mula-mula kami shopping-shopping di Queensbay Mall. Saya nih memang pemilih dan agak cerewet. Encik kekasih dah mula geleng-geleng kepala. tapi dia masih lagi bersabar la dengan kerenah kekasih hatinya tu. Takde satu pun baju raya dan kasut raya yang berkenan di hati. Then, we all move to Bukit Jambul. Kat situ, beli baju raya encik kekasih. Gold keemasan. Tapi dalam hati, tengah risau ni. Sedondon ke dengan baju raya saya, sebabnya cuma padankan dengan imej gambar baju raya dalam handset. Ngehee. Awak, kita kena terima hakikat noo, baju raya kita mungkin tak sama. Hehe. 

atas feri. nak balik dah. dari island ke tanah besar. 

Hurm. puas cari kasut raya. kat queensbay, kat bukit jambul. semua tak jumpak yang berkenan di hati. bila jumpak yang berkenan, takde size pulak. frust sangat. maybe its just not my lucky day, on that day. so, kami pun gerak la dari island balik ke tanah besar. kali ni naik feri, sebab tadi dah datang ikut penang bridge. Hasrat di hati tu, singgah Sunway pulak nak cari kasut raya. Hehe. Daku tetap tak berputus asa. 

Di sinilah bermulanya kisah kasut raya. Kat sunway. Masa tu dah 6.30 petang. Kat kedai Nose (kalau tak silap..banyak sangat masuk kedai. huhu) Pilih punya pilih, dapat satu kasut yang cantik. 


Saya : Miss, tolong amik size 5, bleh? Nak try sat.
Miss Kedai Nose : Ok. (Datang semula selepas 5 minit) Maaf cik, habeh dah la size 5. 

Saya. muka sebek (sedih dalam loghat kedah.) Hadoi2. Tetap tak berputus asa. cari lagi. Dapat satu kasut yang ala-ala boleh tahan la.

Saya : Awak, saya janji nih kasut saya yang last choice yer. (sambil tunjuk kasut)
Lelaki itu : Erk,, awak nak jadi girlfriend saya ke? (Muka sinis, mcm nak gelak kat daku ler tu)
Saya : Sorry, salah orang. 

Wuaaaa. Cheq MALUUUU. rasa macam nak buat-buat pitam kat situ sebab menanggung malu yang amat sangat. Punya la asyik memilih kasut, sekali sudah tersilap encik kekasih la. dahla lelaki tu pun pakai baju sama warna dengan encik kekasih. saya ingatkan dia encik kekasih hati saya la tadi. Dan tiba-tiba encik kekasih datang. 

En. K : Awak cakap dengan sapa tadi? Kenai ka?
Saya : Awat awak tinggal saya? Uhu. Dah salah orang la. Ingat awak tadi.
En. K: Hahaha. Dah la tu. Letak semua kasut-kasut tu. Kita keluaq pi cari kedai nak bukak posa nih.

Huhu. Jadi, kesimpulan cerita ini, tiada lagi la kasut raya untuk saya kali ini. Pergi penang hari itu cuma beli Baju Melayu encik kekasih jer. Dia pun bebel-bebel kat saya, "Tengok, t-shirt dan jeans saya pun tak beli. Asyik cari kasut awak jer."  Hehe. Tu dia taktau lagi. Baju melayu dia tu entah-entah sama ke tak dengan saya. Ngehee.
Pesanan untuk encik kekasih : awak, saya nak kasut cinderella ni.

2 comments:

Shannice said...

mcm mana nak pakai kasut Cinderella tu??

Syeeda Sobbihi said...

shannice:
hehe. pkai kat kaki la yang..hehe

Tabung Baby. Please Click :)