Rakyat Simply Syeeda

En. Hubby & Pn. Syeeda

Daisypath Anniversary tickers

Cik Piya Kesayangan Mummy & Papa

Lilypie First Birthday tickers

Berape orang mengintai di sini?

Saturday, September 11, 2010

Syawal Pertama

Assalamualaikum. Hai semua. Selamat Hari Raya Aidilfitri! Mesti semua orang tengah mabuk ketupat sekarang ni. Takpe2, kan raya setahun sekali jer. Kalau bukan hari raya, jangan harap la nak dapat makan ketupat kan. :D

Kat rumah saya, kalau pagi2 raya, orang yang paling sibuk sekali mestilah Mama Gee. Kalau nak kejut kami bangun,suara Mama Gee boleh didengar oleh semua orang-orang kampung. Hehe. Tambah2 kalau nak kejut adik2 bujang saya bangun. Kecoh jer satu rumah. 
Lepas breakfast dengan ketupat dengan ayam masak merah masakan Mama Gee, kami menunaikan solat hari raya kat surau selang dua tiga rumah dari rumah kami. Habis jer solat hari raya, kami sekeluarga keluar menziarahi pusara arwah adik dan jugak pusara mak tok, tok ayah dan tokwan. Memang begitu rutin hari raya kami. Balik dari pusara, tiba lah sesi bermaaf-maafan di pagi raya. Kemudian, sesi yang paling ditunggu-tunggu, SESI FOTOGRAFI. hehe. Ini gambar raya untuk tahun 2010. Tema warna untuk tahun ini ialah Gold! Tapi bila ambil gambar, jadi macam green pulak. Hehe. Ok, check it out.

Ibu bapa kesayangan saya - Mama Gee & Pak Bihi
Syeeda & Nini bersama Pak Bihi. 

Cantik tak Bonda kesayangan saya? He.
Adik-adik bujang saya bersama Pak Bihi & Mama Gee. 
Yang sebelah kiri tu adik saya, Ein dan yang kanan Fakhri. 
Gambar Sekeluarga di pagi raya
Ok, semua. Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf zahir & batin yer.
Jom sambung makan ketupat & kuih-kuih raya lagi. :p

2 comments:

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam lebaran sayang

sis suka amik gambor bila lebaran

best kan,,sbb setiap lebaran pasti berbeza...mana tau 1 ari awak berdua..sure makin lebar pic lebaran..

salam sayang dr CITARASA RINDUAN

Syeeda Sobbihi said...

siti rahayu:
hai. salam lebaran kembali.
hehe thanks doa 1 ari nnt sy berdua. amin...for sure lagi byk pic diupdate!

Tabung Baby. Please Click :)