Rakyat Simply Syeeda

En. Hubby & Pn. Syeeda

Daisypath Anniversary tickers

Cik Piya Kesayangan Mummy & Papa

Lilypie First Birthday tickers

Berape orang mengintai di sini?

Friday, July 13, 2012

Wedding Review 3 : Hantaran

Hi dan Assalamualaikum. Mood update review wedding i sudah mari! Hari ni, let's talk about hantaran. At first, family i dan en.hubby menetapkan jumlah dulang hantaran kitorang ialah 9 (dari pihak en.hubby) berbalas 11 (dari pihak i). Tapi, last-last minute.. dulang hantaran dah jadi 11 (dari pihak en.hubby). Nak tak nak, pihak i kenalah membalas sebanyak 13 dulang hantaran. The more the merrier! ecehh. Tema dulang hantaran i ialah turqoise + pink, sama seperti tema majlis resepsi rumah i manakala tema en.hubby ialah apple green + putih, sama seperti tema majlis resepsi rumah beliau. 

Meriah tak.. turqoise+pink lawan apple green+white
11 Dulang Hantaran dari En. Hubby Kepada I 
1. Sirih Junjung
2. Hantaran Wang Belanja
3. Telekung
4. Cupcakes
5. Kasut
6. Camera 
7. Set Kecantikan Elianto
8. Kek Kahwin
9. Handbeg
10. Tart Blueberry & Manisan Gula
11. Buah-buahan 

Nota : Bekas Hantaran Mas Kahwin dan Cincin Nikah dah diasingkan dan dibawa semasa majlis akad nikah 


Beberapa foto dulang hantaran adalah seperti di bawah ye kawan-kawan.
Gubahan Telekung 
Cupcakes Comel 
Set Kecantikan Elianto 
Camera & Moq Cheque Plague Wang Belanja 
Tart Blueberry 
Manisan Gula 
Handbeg
My Favourite Heels
Kek 
Buah-buahan


13 Dulang Hantaran dari I Kepada En. Hubby
1. Sirih Junjung
2. Jam Tangan
3. Kasut
4. Kemeja
5. Set Perfume
6. Cupcakes
7. Chocolates
8. Sejadah
9. Set Wallet & Belt
10. I-Phone
11. Kek Kahwin
12. Manisan Gula
13. Buah-buahan

Hantaran-hantaran ni digubah oleh i sendiri. Hehe syok sekejap. Bangga owhh dapat buat sendiri. Walaupun ianya kelihatan macam kartun je. Jom tengok foto-foto nye. 

Jam tangan di dalam sangkar..hikhik
Sejadah berbentuk handbeg 
Kemeja en. hubby
Kasut Timberland 
I-Phone 

Set Perfume Adidas
Set Wallet & Belt 
Chocolates
Cupcakes
Fondant Cake
Manisan Gula
Buah-buahan 
Okla darlings! Tu je la review hantaran. Kalau u ols tengok, banyak dengan makanan kan? Biasala, orang utara nih memang meriah dengan makanan. Hope u ols enjoy the pictures k... Apa-apa tinggalkan komen. tata! 

p/s: i sedang mencari idea buat hantaran untuk majlis pertunangan adik i, Mr.Fukurie nanti. Sebab tu leh kuar entry ni. Hehe rasa-rasanya kebanyakan bekas-bekas hantaran nih buleh Mr.Fukurie guna semula. Jimat di situ! 

6 comments:

man said...

cantik gubahan hantaran..

Puan Simply Syeeda said...

man:
terima kasih. xseberapa je.. thanks singgah blog ni :)

anaztasias nora aira said...

suka tengok !! meriah !!! berbakat la gubah sendiri.. nora byk mak yang buat. tangan kejung hehehe :)

Puan Simply Syeeda said...

Nora:
Buat biasa2 ja la nora. Nora lg pndai DIY bk menda. So creative!

Puan Simply Syeeda said...

Nora:
Buat biasa2 ja la nora. Nora lg pndai DIY bk menda. So creative!

Nur Ezqy said...

Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.

Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.
Harga serendah RM1.00/pcs.
Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri
Untuk keterangan lajut lawati blog shop kami:

http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

Tabung Baby. Please Click :)