Rakyat Simply Syeeda

En. Hubby & Pn. Syeeda

Daisypath Anniversary tickers

Cik Piya Kesayangan Mummy & Papa

Lilypie First Birthday tickers

Berape orang mengintai di sini?

Sunday, July 1, 2012

Preggy Diary 5 : Berjauhan dengan encik hubby

U ols tau tak apa itu PJJ? Ce teka ape? Hee bukan pengajian jarak jauh.. tp perkahwinan jarak jauh. hikhik. ok fine, alor setar dengan kuala ketil jauhlah sangat. (sambil buat tangan ke dada, mata ke atas). sebenarnya camni, since i pregnant sekarang, i stay rumah Mama Gee & Pak Bihi while my encik hubby stay Kuala Ketil. Dekat sikit dengan tempat keje dia di Kulim Hi-Tech tu. Encik hubby pulak izinkan i stay alor setar, so that, my family can take care of me. Maklumlah, masa awal pregnancy dulu, i mengalami alahan yang teruk. Alhamdulilah, sekarang baby dalam kandungan dah berusia 5 bulan 2 minggu. Alahan dah semakin hilang. Tapi, kalau i lambat makan ataupun tersilap makan, dengan sepantasnya i akan muntah. Hehe. Dah biasa dah dengan keadaan camni. 

Bila dah berjauhan dengan encik hubby ni, everyday i rindukan dia. Encik hubby akan balik seminggu sekali jenguk i. setiap hari i tertunggu-tunggu dia balik alor setar. betapa hebatnya kuasa Allah, yang mengurniakan kasih sayang sebegini terhadap pasangan suami isteri. i dapat rasakan yang kasih sayang dan hubungan kami menjadi semakin erat selepas kami berkahwin. bila encik hubby balik, i biasanya doing normal chores yang kebiasaannya dibuat oleh seorang isteri. memasak untuk dia, membasuh pakaian dia.. iron baju dia.. so that, i harap my encik hubby takkan rasa dia diabaikan even i pregnant. i just want to be a perfect wife. sekarang ni pun, kami sedang survey rumah di alor setar. hopefully, dapat berpindah ke rumah sendiri. lebih senang kami dapat jalankan tanggungjawab masing-masing. kehidupan pun lebih privacy dan lebih berdikari kan? taknak lah susahkan Mama Gee & Pak Bihi. i terlalu banyak dah menyusahkan diorang. and i think, its about time for me to stand on my own life :) Harap-harap azam ni dapat dilaksanakan. 

Baby mummy sekarang nih dah pandai "kicking" dah. Kalau lapar tu, dapat rasa dia kicking mummy dia nih. Hehe. Alhamdulilah, baby i aktif. Gerak sana, gerak sini. Kadang-kadang perut rasa cam mengeras je.Macam kejang. Kawan i cakap, kalau dia mengeras tu tanda baby tengah stress. So, kena usap-usap perut, cakap-cakap dengan baby. I try buat, and it works! Kejang tu tak lama. Baby cool down balik. Sekarang nih, i suka makan benda-benda manis seperti aiskrim & kek. Suka sangat. I know, doctor mintak i kurangkan makanan manis sebab i ada kencing manis masa mengandung. Tapi, nak makan jugak. Nak buat camne kan? Baby yang teringin. Hehe. 

My new look. 5 months & 2 weeks preggy 

Ok, tengok perut i dengan encik hubby macam nak sama dah. Dia pun senang hati kot sekarang. Membesar dengan jayanya. Tak kisahlah.. i tetap sayang u! haha. teringat pesanan encik hubby petang tadi sebelum dia balik kuala ketil. "Sayang jangan lupa minum air ribena tau! nanti baby pandai." i cam terganggu sekejap dengan fakta tu. betulke? Agaknya encik hubby nih terpengaruh dengan iklan kot. 

3 comments:

anaztasias nora aira said...

nora xpreggy lg tp still PJJ.. tak taula nora kuat cam syida ke tak nanti bila ada :(

Puan Simply Syeeda said...

anaztasias nora aira:
sy ni terpaksa la kuat semangat. tp kdg2 tu terasa jgk le sedihnye.esp bile tgk seorg suami memimpin tgn isterinye pregnant. sy sedih sbb terpaksa jln sorg2, tk berteman. yelah. jumpak encik hubby pun sesekali je :( insyaallah, nora. kite sama2 kuat.

Nur Ezqy said...

Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.

Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.
Harga serendah RM1.00/pcs.
Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri
Untuk keterangan lajut lawati blog shop kami:

http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

Tabung Baby. Please Click :)