Rakyat Simply Syeeda

En. Hubby & Pn. Syeeda

Daisypath Anniversary tickers

Cik Piya Kesayangan Mummy & Papa

Lilypie First Birthday tickers

Berape orang mengintai di sini?

Wednesday, November 17, 2010

Ben Ashaari, Selamat Hari Raya Haji dan My 1st Blog Award!

Salam dan hai hai semua-semua yang membaca dan menyinggah blog Syeeda Sobbihi nih. Terima kasih banyak-banyak ye. Setinggi-tinggi penghargaan juga diucapkan kepada Abg Blogger Terhebat Di Zaman ini iaitu Encik Ben Ashaari sebab sudi menyenaraikan saya dalam jelajah Singgah 4 beliau. Sejak saya join segmen Abg Ben - Jom Berkenalan : Khas Untuk Blogger Baru, jumlah follower dah meningkat jadi 99 orang daripada 84 orang pada hari sebelumnya. Memang famos da amos kan Abg Ben nih. Anyway, salam perkenalan diucapkan kepada semua! 

Di kesempatan ini, saya jugak nak ucapkan Salam Aidiladha @  Selamat Hari Raya Haji kepada semua yang membaca blog ini. Persiapan raya haji pada kali ni, tak semeriah mana pun. Biasa-biasa je. Sekarang nih, saya baru jer lepas mop lantai rumah. Nak bagi wangi sikit, bukan pe, sejak-sejak dilanda banjir hari tu, bau selut tu macam masih terbau-bau lagi. Pak Bihi pulak sekarang nih ada kat surau, sibuk dengan agenda AJK surau dia. Hari nih dah mula acara korban lembu. Mama Gee sedang menyiapkan hidangan mee istimewa di dapur. He, nini je yang bantu dia. Saya tak bantu pun. Alasan : Baru Baik Demam. Hahaa demam2 pun boleh update belog. (Memang dasar malas masak laa syeeda nih..) 

Okeh, sementara masih lagi rajin nih, saya nak jawab tag yang diberikan oleh seorang blogger yang sangat comel - Durratul Ain Fauzi.. thanks dear sebab sudi bagi award nih. Excited gile, sebab nih 1st award. 

Ok, mari kita sama-sama jawab tag di hari raya yang mulia ini. Hehe :p

 1) berikan 1 nick name untuk saya.
ok, boleh panggil saya syeeda. ade jugak yang panggil shad, ade yang panggil siti. so, boleh pilih la yang mana satu nak panggil. Nak panggil budak comel @ cute pun saya tak kisah. Haha

2) ucapan untuk pemberi award ini...
Duraa, thanks a lot k! Blog kamu sangat cantik. Begitu jugak dirimu..He ikhlas cakap nih.. luv U!

3) berikan 6fav artis/singer/group yang korang minat...
Die hard fans of Dato' Siti Nurhaliza.. Group KRU (sebab diorang kacak + bijak + kaya)..
Yuna (sebab music yang best)..Group Tilu..Rita Rudaini (pelakon yang best + cantik).. Fazura (suka ikut cara dia ckp..he)

4) Tag award ini kepada 10 orang blogger / follower

Ok, saya nak tag award nih kat depa-depa nih naa.
6. norh
9. zul

okeh, jawab ye kawan-kawan!

9 comments:

Ainismaira said...

Wah,, tq Sheeda.. nanti saye amik.. tgh kumpul byk2 dulu :) tq ye.. Hoyeh2.. Slmt hari raye :)

Syeeda Sobbihi said...

ainismaira:
u're welcome. selamat hari raya jugak! :)

{ finieViolet} said...

tima kasih syeeda.. dah buat homework tu..hehehe..

Syeeda Sobbihi said...

finieviolet:
u're welcome! dah buat ehh..okeh, will be view very soon!

{ finieViolet} said...

syeeda.. ada ambil tag..kat blog nanti..:)

angah sam said...

hehe tq2! nanti i jawab ye :)

Syeeda Sobbihi said...

finie :
thanks finie. nnt sy amik. :))

Syeeda Sobbihi said...

angah:
hehe jawab ye! saja syok2.

norh said...

tak pernah buat tag ni lagi..almaklumlah, baru lg dlm dunia ni..nanti sy study dulu ya.. :)

Tabung Baby. Please Click :)