Rakyat Simply Syeeda

En. Hubby & Pn. Syeeda

Daisypath Anniversary tickers

Cik Piya Kesayangan Mummy & Papa

Lilypie First Birthday tickers

Berape orang mengintai di sini?

Saturday, November 13, 2010

Episod Akhir : Ayaq Bah = Banjir :: Menyental Selut Bersama Encik Kekasih

Hai semua. Syeeda Sobbihi kembali bersiaran dalam Simply Syeeda..Cewahhh..Bajet ada rancangan tv sendiri la kan..Hehe dulu-dulu cita-cita nak jadi Malaysian Top Host (Ya, saya memang byk cita-cita, nak jadi DJ la..penyanyi laa, cikgu la..doktor la..ahli muzik la..tapi semuaaaaaa tak tercapai! Sila jangan hairan. ) Last-last sekali saya keja gomen ja. Memegang teguh kepada tagline Saya Yang Menurut Perintah. Haha. 

Ok, hari nih mood sangat HAPPY gile2..gile pun tak happy camni. sebabnya..sebabnya..eishh malu la nak cakap..sebabnya..takyah cakap la..malu gile (sambil tutup2 muka dengan tangan)..haha ingat filem hindustan ke syeeda oii.. Okeh mood sangat happy sebab encik kekasih datang umah..Ecehhh..

Motif datang rumah?? Bukan bawak rombongan meminang. Merisik pun bukan. Tapi datang sebab nak tolong-tolong bersihkan rumah, sental-sental selut dan menjayakan impian beliau menjadi calon menantu terbaik Pak Bihi. ECewahh.  Ok, tapi dia kata dia ikhlas membantu mangsa-mangsa banjir seperti kami nih. Dengan adanya encik kekasih saya nih, banyakkk tugas-tugas berat yang dapat diringankan. Terima kasih ye awak, sebab tolong bawak turun sofa dari tingkat atas, tolong angkat kabinet2 rosak, repair washing machine,peti sejuk & repair tv rumah toksu, tonyoh-tonyoh lantai berselut tu..wahhh banyak gile tolong nih..terima kasih tak terhingga! 

masih excited lagi walaupun byk kerja. Hehe maafkan resolusi gambaq yang tak memberangsangkan nih.
dan tiba-tiba serius dan cenge membaiki plug. Hehe
Inilah dia hasil gotong royong kami.
Banyak kan barang-barang yang terpaksa dibuang. Semuanya dah reput sebab terendam dalam banjir. Lepas ni, kena siap-siap duit la beli rak-rak & kabinet baru. Sob sob sob..

6 comments:

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

syeeda--
alahai..baru kak nak ala-ala sedih sebab baca tajuk entry nie..

tapi layan dan baca ayat2 awak u..terus gelak terguling2..(eik, ada harapan nak jadi hos tau.....wink..wink)

bab en kekasih tu...ada harapan nampaknya nak jadi calon menantu pak bihi nie..

okey, kak ayu sahkan yer...(sah3x)hehehehheh

Syeeda Sobbihi said...

kak ayu:
hahaha tak larat nak sedih2 dah aih..pak bihi senyum lebaq hari nih sebab dia buat keja tak terok sgt. ada pembantu. hehe ececece dah sah3x plak. nih yg takleh tidoq mlm nih. haha

Zullism said...

untung dapat en kekasih...rajin :)

Syeeda Sobbihi said...

zul :
harap2 rajin sampai bila2 la..hee :D

Amni said...

hubby saya ahli muzik.. ekekeke....

orang cakap, akan ada gelombang kedua, betul ke...? huhu.... mudah-mudahan tak de la kan...

Syeeda Sobbihi said...

amni:
tu laa,ade yg expect kta ade gelombang kedua. skrg nih pun tgh hujan lebat. risau gak.

Tabung Baby. Please Click :)