Rakyat Simply Syeeda

En. Hubby & Pn. Syeeda

Daisypath Anniversary tickers

Cik Piya Kesayangan Mummy & Papa

Lilypie First Birthday tickers

Berape orang mengintai di sini?

Friday, September 28, 2012

Kuih Tradisional Kedah

Assalamualaikum. Hari ni i takde cerita tentang preggy. Just rajin nak promote beberapa kuih tradisional yang popular kat Kedah. Kuih ni kalau makan petang sambil cicah dengan air kopi, memang best lagaknya. Nak-nak pulak sambil bergosip di atas pangkin bawah pokok manggis.. memang laju je habis makan kuih-kuih ni. hikhikhik. 

Kuih Karas 

Pada kebiasaannya, kuih karas nih berbentuk karas gulung dan segitiga. Tapi, yg ni special sikit sebab karas telah digubah menjadi bentuk bunga ros. Diselit jugak dengan beberapa keping karas gulung. Sesuai dijadikan hantaran perkahwinan, dijadikan gift serta diletakkan di dalam bekas hamper. 
Price? RM10 per pack (exclude postage) 

Kuih Bunga Pudak 

Colourful dengan warna pink, hijau dan kuning. Cantik kan? Ini namanya kuih bunga pudak. Berbentuk gulung. Dalam setiap gulung diisi dengan inti kelapa kering. Sedap! 
Price? RM 10 per pack (exclude postage) 


Kuih Bakar a.k.a Kuih Bangkit 


Special kuih bangkit yang gebu dan cair di mulut! Dijamin sedap. 
Price? RM 10 per pack (exclude postage)

Berminat dengan semua kuih-kuih itu? Boleh hubungi i di : sitisyaheeda@yahoo.com.my ataupun syeedasobbihi@gmail.com. we can have further discussion dear! 

5 comments:

cik ungu said...

nyummy. Sedapnya. Macam nak p cari saja kuih karas esok. Haha.

Puan Simply Syeeda said...

cik ungu:
hehe tingin pulak ka? haha. kna pi cari. satgi bb meleleh air liur pulak.

norh said...

tak pernah la plak tengok kuih karas hat bunga ros tu..he he

Puan Simply Syeeda said...

Norh: haaa kuih karas hat ni mmg special! Bunga ros lg.

seri bayu ttah said...

hye kak sy nk order kuih bunga pudak boleh dak?
nk dlm sedozen...

Tabung Baby. Please Click :)