Rakyat Simply Syeeda

En. Hubby & Pn. Syeeda

Daisypath Anniversary tickers

Cik Piya Kesayangan Mummy & Papa

Lilypie First Birthday tickers

Berape orang mengintai di sini?

Monday, October 15, 2012

Preggy Diary 13: 38 weeks

Hi dan assalamualaikum. Usia kandungan i dah menginjak ke angka 38 minggu, which means 9 bulan 2 minggu! Masa dah betul2 dekat.

Encik hubby dan i sedang bersedia untuk menyambut kelahiran bb kami. Buat masa sekarang ni, i clueless, sakit nak bersalin tu rasanya camne ye? Xdpt nak gambarkan. Tunggu masa je la nk sakit cmna. Bila membaca tentang pengalaman bersalin mummy2 yang lain, i jadi takut pulak. Apa2 pun i berdoa yg encik hubby ada di sisi i waktu i sakit nnt. Hari2 pesan kat bb..

"baby, kalau bb nak keluar nanti, tunggu papa balik ye. Mummy nak papa ada dengan kita. " sambil usap2 perut.

Harap2 si kecik ni faham. Hee. Baby i ni kan ade satu perangai tau, dia suka gerak2 aktif dalam perut. Bila i cakap, bb dok diam2 k, mummy penat ni. Lagi laaa dia bergerak kuat. Tapi kalau papa dia letak tangan atas perut, terus dia diam. Hehe. Pastu encik hubby pun dengan bangganya " tengok, baby takut kat papa! Dia dengar cakap papa je. Hehee" yelah tu, kita tengokla nanti camne. Entah2 encik hubby yang manjakan anak dia ni lebih2.

Ohh ye, hari sabtu lepas, encik hubby dengan i jalan2 kat area tanjung chali, alor setar. Alang2 dah berjalan tu, we ols berphotoshoot la sekejap. Ala2 maternity photoshoot gitu! Hee tapi sekejap sangat. Tak dapat nak berphotoshoot banyak2 sebab hujan turun. Hehee. Takpela, janji ada gambar kenangan kami berdua sebelom family jadi bertiga. At least, nanti baby boleh tengok gambar mummy dia ni sewaktu mengandungkan dia kan kan kan? Kenangan manis dalam hidup i :)

Published with Blogger-droid v2.0.8

12 comments:

Mimie Najib said...

mudah2 semuanya selamat.. =)

Puan Simply Syeeda said...

Mimie najib:
Thanks ats doa!

Zana Adieyza said...

semoga segalanya dipermudahkan Allah.. insyaAllah.. nnti post gambar baby banyak2 k.. mesti comel!!

Puan Simply Syeeda said...

zana adieyza:
insyaAllah.. thanks sbb mendoakan i.. :)

aTy _faRed~ said...

biler sampai mase nyer..awak akan tau sendiri..) insyaallah semua kan dipermudahkan..tak lame sangaat dah tu..mesti dah tak sabar2 kan..:)

Puan Simply Syeeda said...

aty fared:
thanks coz bg semangat! mmg sgt tk sbr nk jumpak baby.. hehe

CikAnishLelabu said...

alahai comelnya preggy mummy ni.. semoga semua berjalan lancar ye kak..:))

nisa said...

Wah dh dekat dah nak deliver.. Hope everything fine.. N yang penting cool je, selawat nabi banyak2 k.. Saya masa dekat bersalin dulu mak selalu buat air sengkuang cina untuk elak baby kuning.. Alhamdulillah mujarab..

Puan Simply Syeeda said...

Cik Anish Lelabu:
thanks dik :)

Puan Simply Syeeda said...

nisa:
ooh ya ka air sengkuang cina baik utk elak bb kuning? hmm yg sy pulak org petua suh minum susu kambing. so, for mean time, minum susu Hi Goat.. :)

izfanora said...

so sweet.. seronoknyer dh nak ada baby.. makin meriah rumah tangga.. doakan kami juga yer..

*1st time kt sini.. salam kenal.. :)

Fara Fadzil said...

salam..first time kat sini..

waa..mesti berdebar-debar kan? saya dulu start 36 wks tuh dah start counting days..bila lah nak kluar nih..at the end tunggu 40 wks (2 hari sblm due date) jugak baru baby nak kuar..
but dun worry..sakit macam mana pun nanti, once baby dah kluar n kita peluk dia..automatik rasa sakit tuh hilang. AUTOMATIK!! sgt bestt!! n rasa nak beranak lagi dan lagi dan lagi!!..hihihihi

alamak terpanjang plak..haha..
nway, semoga selamat semuanya ok.
dah redi nak berpantang ke? kalau tak tau nak beli set pantang apa, i suggest beli supplemen shaklee untuk pulihkan semula tenaga n sakit2 kat dalam tuh..n no need to worry psl baby kuning..cubalah! :)

www.naturally-vitamin.blogspot.com

Tabung Baby. Please Click :)